De Ce Este Important Sa Investim In Pijamale Din Fibre Certificate?

De ce este important sa investim in pijamale realizate din fibre textile organice certificate?

Anul 2020, reprezinta cu siguranta un an plin de incercari si obstacole, plin de schimbari in viata noastra si care ne-a facut , poate mai mult ca nicio data, sa constiientizam ca e  timpul pentru a regandi ce este cu adevarat important pentru noi si sa ne indreptam atentia catre ceea ce ne aduce cu adevara bucurie si mai ales bunastare.

 

Un prim pas catre a imbunatati calitatea vietii noastre este sa luam masuri impotriva daunelor enorme cauzate de industria textila – care este una dintre cele mai daunatoare industrii asupra mediului la momentul actual - si de impactul negativ urias pe care aceasta il are asupra poluarii si asupra vietilor noastre. Iar un exemplu prin care putem ajuta in acest sens este sa achizitionam piese de imbracaminte care sunt realizate din bumbac cu certificare internationala de provenienta.

Ce este bumbacul certificat si ce inseamna aceasta certificare?

Inainte de toate, este important de mentionat faptul ca bumbacul este una din cele mai cultivate plante din lume, fiind cea mai utilizata fibra din industria textila. Iar de cele mai multe ori, in cultivarea lui se folosesc foarte multe chimicale si insecticide categorisite ca fiind extrem de daunatoare aerului, apei, pamantului si sanatatii celor care locuiesc aproape de zonele unde se cultiva bumbacul. Totodata, fiind atat de toxice, aceste insecticide si pesticide pot fi iritante pentru piele si pot provoca alergii.

Mai ales in cazul pijamalelor, care au contact direct cu pielea, este foarte important ca in componenta fibrei textile naturale sa nu existe aceste substante chimice care se pot transfera pe piele. De aceea este ideal sa achizitionam pijamale care au fost testate in acest sens. Atentie, nu este indeajuns ca piesele de imbracaminte sa fie etichetate ca fiind “eco-friendly”. Este necesar ca fibra textila din care acestea sunt realizate sa fie certificata de catre un standard de bumbac organic.

Fibra de bumbac folosita in pijamalele Sassy Mood are certificare Oeko-Tex Standard 100, aceasta fiind una dintre cele mai sigure si mai cunoscute certificari de bumbac organic din lume. Acest lucru inseamna ca fibra de bumbac a fost testata impotriva oricarui tip de substante daunatoare, astfel incat piesele noastre sunt sigure din punct de vedere ecologic dar si sigure pentru sanatate, sunt confortabile, cu un grad ridicat de absorbtie si neiritante.

Optand pentru acest tip de fibra organica certificata, ne-am dorit atat sa producem pijamale care sunt confortabile si pe care le putem purta fara nicun fel de grija. Dar, in acelasi timp, ne dorim sa va incurajam si sa va ajutam pe voi sa sustineti o agricultura curata, nedaunatoare mediului.

Pentru ca doar prin alegerea personala a noastra, a consumatorilor, putem schimba lucrurile in bine; putem alege sa ne protejam pe noi si pe cei din jur, putem alege sa protejam ecosisemele naturale si sa reducem poluarea pe care aceasta industrie - care este atat de prezenta in vietile noastre - o cauzeaza.